Online bestellen

Vougeot 2009

Deze wijn heeft een dieprode kleur, is stevig en vol. De neus is complex en staat bol van het fruit met name kersen en kruiden. Deze zijn in het bouquet niet te missen is. In de afdronk is hij vlezig, geconcentreerd met veel fruit en fris. Een genot.

Deze Vougeot uit het uitstekende wijnjaar 2009  is een goede bewaarwijn, minimaal 10 jaren. Omdat het een krachtige wijn is, zal de tannine nog een aantal jaren werken. In de loop van de jaren wordt deze wijn alleen nog maar eleganter en soepeler. Het bewaren dient te geschieden onder de juiste condities te weten donker, bij een constante temperatuur van 12ºC en een relatieve vochtigheid van 70%.
Het aroma van de wijn komt u het meest tegemoet in een bolvormig glas en de afdronk is het best wanneer de wijn bij kamertemperatuur dat wil zeggen tussen de 16 en 18ºC wordt gedronken.

Het wordt een waar genieten als de wijn gecombineerd wordt met hazenrug, gebraad van rood vlees. Uiteraard komt deze wijn uitstekend tot zijn recht bij diverse soorten kaas, liefst wat oudere.

Deze Vougeot Villages 2009 is afkomstig van Domaine Chauvenet-Chopin. Een wijndomein dat bekend staat om zijn eerlijke, gestructureerde op ambachtelijke wijze vervaardigde de wijnen. Het domein is gevestigd in Nuits-Saint-Georges.

€27,50

Uit goed wijnjaar 2009 deze krachtige, zeer geconcentreerde AOC village uit het dorp van de wereldberoemde Clos Vougeot.
Kleur
Rood
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2009
Domein
Chauvenet-Chopin
Smaakomschrijving
Complex, kersen en kruiden
Combineert met
Hazenrug, gebraad, rood vlees
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op Dronk
2012
Te bewaren tot
2018
Appellation AOC
Village
Regio
Côte de Nuits
Plaats
Vougeot