Online bestellen

Pernand-Vergelesses Les Belles Filles 2009

Van Domaine Rapet Père et Fils uit Pernand-Vergelesses komt deze AOC Pernand-Vergelesses Village. Het is een AOC bij decreet van 21 mei 1970. De wijngaard ligt op een hoogte van 260-340 meter op het oosten en zuidoosten. De opbrengst is 50 hl per ha.

De wijn heeft een mooi rode pinot noir kleur. Hij is zeer fruitig. Tannine is nog aanwezig. In het expressieve aroma treffen wij de geuren aan van zwarte en rode bessen, rozenbottel en kersen. De afdronk is evenwichtig lang en heeft finesse.

Deze Pernand-Vergelesses Village uit mooi wijnjaar 2009 heeft een paar jaren nodig om mooi op dronk te zijn. Zeker 3 tot 4 jaren zal hij op de fles moeten rijpen.

De wijn is afkomstig van het zeer gerenommeerde Domaine Rapet Père et Fils depuis 1792. In de Guide Hachette worden de wijnen van Rapet toebedeeld met één of twee sterren. Ook worden vele medailles d’Or Paris in de wacht gesleept. Domaine Rapet is gevestigd midden in het dorpje Pernand-Vergelesses, vlakbij het kerkje in Romaans-byzantijnse stijl dat uit het eind van de 12e eeuw stamt.

Vincent Rapet adviseert wanneer de wijn jong gedronken wordt deze te combineren met een mooie tournedos. Wanneer hij gedronken wordt omstreeks 2014, wordt wild zoals hert of wildzwijn aanbevolen om een ideale combinatie te vormen.

€20,25

Klassieke pinot noir, mooi in balans
Kleur
Rood
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2009
Domein
Rapet Père et Fils
Smaakomschrijving
Kersen, bessen en rozebottels
Combineert met
Tournedos, hert
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op dronk
2012
Te bewaren tot
2019
Appellation AOC
Village
Regio
Côte de Beaune
Plaats
Pernand-Vergelesses