Nuits Saint Georges Charmottes 2009

Nuits Saint Georges Charmottes 2009

De wijngaard « Charmottes » behoort tot de AOC village AOC Nuits Saint Georges. Dit centrum van de wijnen uit de Côte de Nuits staat bekend om zijn onnavolgbare kwaliteit wijn

Deze wijn heeft een heldere rode kleur, is stevig en vol. Hij staat vol van het fruit met name kersen, hetgeen in het bouquet niet te missen is. Zij domineren de neus wanneer hij jong is. Naar mate hij ouder wordt zullen andere meer aardse tonen waarneembaar worden. De afdronk zal naarmate de wijn een tijdje opgelegen heeft alleen maar aan finesse winnen.

Het is een goede bewaarwijn, minimaal 8 tot 10 jaren. Omdat het een krachtige fruitige wijn is, zal de tannine nog een aantal jaren werken. Deze wijn zal vanaf 2012 op dronk raken. Dit is een normale rijping periode voor een Nuits Saint Georges.
In de loop van de jaren wordt deze wijn alleen nog maar eleganter – dus zachter- en soepeler.

Het bewaren dient te geschieden onder de juiste condities te weten donker, bij een constante temperatuur van 12ºC en een relatieve vochtigheid van 70%. Het aroma van de wijn komt u het meest tegemoet in een bolvormig glas en de afdronk is het best wanneer de wijn bij kamertemperatuur dat wil zeggen tussen de 16 en 18ºC wordt gedronken.

Gecombineerd met wild zoals ree en haas komt hij volledig tot zijn recht. 

Deze Nuits Saint Georges is afkomstig van Domaine Chauvenet-Chopin. Een wijndomein dat bekend staat om zijn eerlijke, gestructureerde op ambachtelijke wijze vervaardigde de wijnen.

€27,95

Een stevige, volle mannelijke wijn van wijnmaker Chauvenet-Chopin uit het TOP jaar 2009! Nog slechts enkele flessen te koop
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2009
Domein
Chauvenet-Chopin
Smaakomschrijving
Kersen en aardse tonen
Combineert met
Ree, haas
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op Dronk
2012
Te bewaren tot
2018
Appellation AOC
Village
Regio
Côte de Nuits
Plaats
Nuits Saint Georges