Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Thorey 2009

Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Thorey 2009

De wijngaard « Aux Thorey » waar deze Premier Cru vandaan komt, is 5 ha groot en heeft vijf exploitanten. De opbrengst is 40 hl per ha en de geschatte gezamenlijke jaarproductie is 28.000 flessen. Nuits Saint Georges staat bekend om zijn onnavolgbare kwaliteit wijn. De stenen ondergrond is de basis van deze gespierde wijn.De helling ligt tussen de 280 en 320 meter pal op het oogsten.

Deze wijn heeft een pinot noir rode kleur, is stevig en vol. Hij staat vol van het fruit met name kersen en pruimen, hetgeen in het bouquet niet te missen is. In de neus zijn aanvankelijk de houttonen en noten karamel waarneembaar

Het is een goede bewaarwijn, minimaal 12 tot 15 jaren. Omdat het een krachtige mannelijke wijn is, zal de tannine nog een aantal jaren werken. Deze wijn zal vanaf eind 2012 op dronk zijn. In dat jaar zal een minimale wrangheid in de afdronk nog waar te nemen zijn. In de loop van de jaren wordt deze wijn alleen nog maar voller, eleganter en soepeler.
Het bewaren dient te geschieden onder de juiste condities te weten donker, bij een constante temperatuur van 12ºC en een relatieve vochtigheid van 70%.

Het aroma van de wijn komt u het meest tegemoet in een bolvormig glas en de afdronk is het best wanneer de wijn bij kamertemperatuur dat wil zeggen tussen de 16 en 18ºC wordt gedronken.

Het wordt een waar genieten als de wijn gecombineerd wordt met hazenrug, gebraad van rood vlees, kazen van het type brie.

Deze Nuits Saint Georges Premier Cru « Aux Thorey » uit goed jaar 2009 is afkomstig van Domaine Chauvenet-Chopin. Een wijndomein dat bekend staat om zijn eerlijke gestructureerde op ambachtelijke wijze vervaardigde de wijnen.

€33,95

Stevige 'mannelijke' wijn uit uitstekend wijnjaar 2009; krachtig en toch elegant en soepel op termijn. Nog maar een beperkt aantal flessen voorradig ......
Kleur
Rood
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2009
Domein
Chauvenet-Chopin
Smaakomschrijving
Kersen, pruimen
Combineert met
Hazenrug, rood vlees en kaas
Serveertemperatuur
16 -18 C
Op Dronk
2013
Te bewaren tot
2020
Appellation AOC
1er Cru
Regio
Côte de Nuits
Plaats
Nuits Saint Georges