Online bestellen

Monthélie Haut Brins 2008

Monthélie staat bekend om zijn rijke en rijpe rode wijnen met een stevige structuur en een lange afdronk. Het wijndorpje Monthélie ligt ingeklemd tussen Meursault, Volnay en Auxey-Duresses. Vanuit Monthélie heeft u een prachtig zicht op de wijngaarden van Meursault en Auxey-Duresses.

Deze Monthélie is afkomstig van Domaine Denis Boussey, een domein dat al 4 generaties lang over zo’n 11 ha wijngaarden beschikt die alle gelegen zijn op hellingen tussen de meest prestigieuze domeinen in de Côte de Beaune.
Viticulteur Denis Boussey vinifieert zijn wijnen op de traditionele methode, waarbij hij zijn wijnen opvoedt in eiken fusten.

De Hauts Brins is een stevige tanninerijke wijn, met een robijnachtige gloed. De “attack” is openlijk oprecht. Hij is mooi rond. Uitnodigend. Aroma’s van gekonfijt fruit hebben de overhand.De afdronk is aangenaam lang.
De 2008 zal een jaar of drie moeten liggen. Hij zal in 2011 op dronk raken. Met de jaren wordt hij alleen maar mooier. Omstreeks 2013 is hij op zijn hoogtepunt. Bewaren is mogelijk tot 2018, maar ernstig wordt aanbevolen hem in 2015 geschonken te hebben.

Deze wijn laat zich uitstekend combineren met o.m. geroosterd lamsvlees, haas en pittige kaas.

€16,25

Rijpe, rijke, fijn gestructueerde pinot Noir. Monthélie; een beetje de "vergeten" topper uit een wijndorp gelegen tussen de prestigieuze wijndorpen Meursault en Volnay. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!
Kleur
Rood
Druivenras
Pinot noir
Jaargang
2008
Domein
Denis Boussey
Smaakomschrijving
Gekonfijt fruit, lange afdronk
Combineert met
Haas, Lam en pittige kaas
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op dronk
2011
Te bewaren tot
2016
Appellation AOC
Village
Regio
Côte de Beaune
Plaats
Monthélie