Fixin Premier Cru “Les Hervelets” 2007

Fixin Premier Cru "Les Hervelets" 2007

De appellation Fixin is in ons land een vrijwel onbekende. Dit is jammer, te meer daar Fixin slechts enkele kilometers noordelijker ligt dan de wereldvermaarde wijnen van Gevrey-Chambertin. De Fixin kan zich meten aan de mannelijke wijnen van Gevrey-Chambertin.

De wijnstokken staan op het oosten op  een hoogte van 320-340 meter in een mergelhoudende grond. De opbrengst is 40 hl per ha. Jaarlijks worden er 35.000 flessen van geproduceerd. 

De Fixin 1er Cru  « Les Hervelets » 2007 is mooi pinot noir rood en heeft een strenge neus. Is complex met zijn verschillende aroma’s met een dominantie van kersen en rode bessen maar behoudt een krachtige doch evenwichtige structuur. De wijn heeft nog tannine. Hij moet even liggen eer hij in een goede balans is. Rond 2011 zal dit naar verwachting het geval zijn. 

De wijnen uit Fixin zijn bewaarwijnen. Deze wijn uit het jaar 2007 is overigens sneller op dronk dan zijn voorgangers en is naar verwachting nog zo’n 7 jaar te bewaren na oogstjaar. Voorwaarde is wel dat de wijn ligt in een ruimte met een constante temperatuur van 12 graden celsius, een relatieve vochtigheid van 70% en in het donker. 

Deze wijn combineert uitstekend met een stukje hertenbiefstuk, rood vlees of oude pittige kaas. 

Deze wijn is afkomstig van Domaine du Clos Saint Louis in Fixin. De heer en mevrouw Martine en Philippe Bernard zijn de eigenaren. Zij hebben wijngaarden in Marsannay, Fixin en Gevrey-Chambertin en staan als onafhankelijke viticulteur garant voor eerlijke en evenwichtige wijnen.

€24,25

Een zeer goede wijn met een uitstekende prijskwaliteit verhouding. NOG SLECHTS ENKELE FLESSEN VOORRADIG.
Kleur
Rood
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2007
Domein
Clos Saint Louis
Smaakomschrijving
Kersen en rode bessen
Combineert met
Hertenbiefstuk, rood vlees en pittige kaas
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op Dronk
2010/2011
Appellation AOC
1er Cru
Te bewaren tot
2014
Regio
Côte de Nuits
Plaats
Fixin