Online bestellen

Corton Grand Cru 2009

Deze Corton Grand Cru is afkomstig van Domaine Rapet Père et Fils uit Pernand Vergelesses. Een Domaine dat al van voor de Franse revolutie haar wijngaarden cultiveerde in de Bourgogne. Dit Domaine heeft een uitstekende reputatie. De wijnen van Rapet hebben in de loop der jaren vele sterren, gouden, zilveren en bronzen medailles ontvangen.

Uit Aloxe-Corton komen de Bourgognes vandaan die het langst bewaard kunnen worden en die zich ook het langzaamst ontwikkelen.
Deze Grand Cru zal minimaal 5 jaren nodig hebben om op dronk te komen. De wijn kan eind 2013 nog wat gesloten zijn vanwege de ontwikkeling op de fles. Ook kunnen de tannines nog niet geheel versmolten zijn.

Deze grand cru uit mooi wijnjaar 2009 is een rijke, krachtige, volle pinot noir wijn met een zeer fruitig aroma. Met name de geur van kersen is dominant. Hij is geconcentreerd en rond in de afdronk, die erg lang zal zijn.
Deze Corton is een assemblage van de pinot noir druiven van de Grand Cru wijngaarden ‘Les Perrières’ en van ‘les Chaumes’.

Tot 2027 en mogelijk nog langer is deze wijn te bewaren onder de juiste condities: donker, bij een constante temperatuur van 12C en een relatieve vochtigheid van 70%.
Deze Corton combineert voortreffelijk met mooi aangebraden wild zoals hert en wild zwijn, maar ook bij een mooie tournedos.

€58,75

Topwijn uit mooi wijnjaar 2009! Vanwege het beperkt aantal flessen "verdeelt" Domaine Rapet deze exclusieve Grand Cru onder zijn vaste afnemers. Nog maar een paar flessen op voorraad.
Druivenras
Pinot noir
Jaargang
2009
Domein
Rapet Père et Fils
Smaakomschrijving
Verfijnd, puur, klein rood en zwart fruit
Combineert met
Hert, tournedos, wild zwijn.
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op dronk
2013
Te bewaren tot
2027
Appellation AOC
Grand Cru
Regio
Côte de Beaune
Plaats
Pernand-Vergelesses