Clos Saint Denis Grand Cru 2009

Clos Saint Denis Grand Cru 2009

Tot 1927 werden de wijnen van Morey Saint Denis verkocht als Gevrey-Chambertin of Chambolle Musigny. Daarna werd de naam van een van de wijngaarden van Morey aangenomen. De wijngeschiedenis van Morey Saint Denis is dus lang en rijk.

Het kleine dorpje Morey Saint Denis, met in 2001 iets meer dan 650 inwoners, beschikt over maar liefst 5 Grand Cru en 28 Premier Cru’s. Een status en reputatie die ook waar gemaakt wordt. Het is een van de meest betrouwbare Bourgognes. 
De wijn is afkomstig van Domaine  Stéphane Magnien uit Morey Saint Denis. Hij is de vierde generatie Magnien, die hecht aan kwaliteit boven kwantiteit. 

Deze wijn komt uit het goede wijnjaar 2009. Deze wijn heeft zeker 4 tot 5 jaren nodig om op de fles te rijpen. De aanwezige tannines moeten namelijk versmelten. Hij bereikt zijn hoogtepunt over 7 tot 10 jaar. Deze Grand Cru  kan beslist nog vele jaren daarna  bewaard worden. 

Aanvankelijk zal deze wijn zwaar overkomen om na enige tijd vol en fluweelachtig te zijn. De neus is complex met tonen van rijp fruit, viooltjes, zoethout. De tannines zijn zeer fijn en de afdronk is evenwichtig en opmerkelijk lang

Bij wild zoals hert en wildzwijn vergezeld van  grote bospaddestoelen is deze Grand Cru een meer dan uitstekende partner.
Schenk de wijn in een bolvormig of tulpvormig glas en serveer hem bij een temperatuur tussen de 16 en 18ºC.

€60,95

Een heel fijne Grand Cru uit het mooie jaar 2009 voor een aantrekkelijke prijs van het domein Stéhane Magnien, wiens wijnen vele onderscheidingen ontvangen.
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2009
Domein
Stéphane Magnien
Smaakomschrijving
Complex, rood fruit
Combineert met
Wildzwijn
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op Dronk
vanaf 2012
Te bewaren tot
2028
Appellation AOC
Grand Cru
Regio
Côte de Nuits
Plaats
Morey-Saint-Denis