Charmes-Chambertin Grand Cru 2009

Charmes-Chambertin Grand Cru 2009

Met een Charmes-Chambertin moet men normaal gesproken geduld hebben. Hij zal namelijk minstens tien jaren op de fles moeten rijpen wil hij zijn hoogtepunt bereiken.

Bij eerder ontkurken kan deze Grand Cru namelijk  nog te wrang van smaak zijn. Dit geldt eveneens voor het uitstekende wijnjaar 2009. De verwachting is dat deze wijn na een jaar of 5 toegankelijk zal zijn. Hij is charpenté dat wil zeggen dat – naarmate hij ouder wordt – hij steeds beter wordt.  
Het is een soepele, rijke, elegante mannelijke wijn. Een sterk aroma van rood fruit domineert de neus met tonen van zoethout. In de lange afdronk is de cassis rijkelijk aanwezig. 

Deze Charmes-Chambertin is een van de 800 flessen afkomstig van het Domaine Jean-Paul Magnien uit Morey Saint Denis, een wijnbouwer die werkt volgens de traditionele ambachtelijke vinificatiemethode. 

Deze Grand Cru is zeker tot 2029 houdbaar mits dit geschiedt onder de juiste condities. De wijn moet in alle rust bewaard worden bij een constante temperatuur van 12ºC, donker en bij een relatieve vochtigheid van 70%. 

Geadviseerd wordt de wijn één uur voor serveren te laten ademen. De ideale serveertemperatuur is 16 à 18 ºC. 
In combinatie met eend of een hertenbiefstuk komt deze Grand Cru Charmes-Chambertin uitstekend tot zijn recht, evenals bij  zeer brokkelige oude kaas

€66,75

Uit topjaar 2009 een wijn van uitzonderlijke klasse; mannelijk, krachtig, charpenté en veelbelovend.
Kleur
Rood
Druivenras
Pinot Noir
Jaargang
2009
Domein
Stéphane Magnien
Smaakomschrijving
Sterk aroma van rood fruit
Combineert met
Hertenbiefstuk
Serveertemperatuur
16 – 18 C
Op Dronk
2014
Te bewaren tot
2029
Appellation AOC
Grand Cru
Regio
Côte de Nuits
Plaats
Gevrey-Chambertin